perjantai 14. helmikuuta 2014

Opintoretki golfkenttämestariopiskelijoille golfin emämaahan..

Tässä blogissa kerrotaan 2014 keväällä tehtävästä opintoretkestä. Kohteena on luonnollisesti Skotlanti, jota suuressa määrin pidetään nykyisen golfpelin syntysijana. Ja kun kerran "Golflantiin" mennään, niin siellä se ainoa vakavasti otettava vaihtoehto on tietysti St. Adrews, pieni kyläpahanen, joka käytännössä elää ja hengittää golfista.



Matkan suunnittelu (ainakin ajatustasolla) alkoi syksyllä 2012 kun ryhmä kentänhoidon ammattilaisia aloitti golfkenttämestarin erikoisammattitutkintoon valmistavan koulutuksen Hämeen ammatti-instituutissa Lepaalla.

Talvi 2012 - 13 hurahtikin, paitsi tiiviisti opiskellessa, miettimällä kovasti retken rahoitusta. Perinteisiä yhteistyökumppaneita (lue: sponsoreita) haarukoitiin alamme keskeisistä toimijoista ja ryhmän iloksi niitä myös tarttui haaviin. Vastineeksi tarjottiin mm. näkyvyyttä kentänhoito-alan medioissa kuten mm. tämä (toivottavasti joskus hyvin suosittu) blogi.

Keväällä 2013 saatiin Miken kautta pienimuotoinen peruskorjauskeikka eräältä kentältä ja kyseinen bunkkeriremontti tehtiinkin talkoohengessä tämä retki mielessä. Ja eiköhän se vähän näy tuossa työn jäljessäkin...


Hieman myöhemmin se näytti tältä..