keskiviikko 16. huhtikuuta 2014

Päivä 3: G West

Vierailukohteemme oli melko mystinen tapaus: G Westin kenttä on rakennettu viisi vuotta sitten mutta siellä ei ole vielä pelattu yhtään pelikierrosta, ainakaan virallisesti. Kenttää hoidetaan ihan kuten mitä tahansa kenttää, mahtaa siinä kentänhoitajilla olla välillä motivaatio-ongelmia bunkkereita haravoidessaan. Kentällä on kahdeksan kentänhoitajaa. Salaperäisyyttä lisää se, että kenttä on rakennettu mäen päälle ja on tarkoituksella tehty niin ettei sitä juurikaan huomata.
Kenttä sijaitsee ihan Gleneaglesin naapurissa (Ryder Cup kenttä 2014). G Westin avaaminen on suunniteltu tehtäväksi juuri Ryder Cupin aikaan. Kentän omistaa joku multimiljönääri Lähi-idästä ja kentän klubitalokin on kuin suoraan tuhannen ja yhden yön tarinoista. Kenttäkierrokselle lähdettäessä evästeeksi sanottiin että kuvia saa ottaa "omaan käyttöön" mutta niitä ei saa julkaista. Kenttä on aivan master tasoinen ja nähtäväksi jää pelataanko siellä joskus tulevaisuudessa isoja kisoja. Kentän alueelle tullaan rakentamaan korkean tason hotelli ja myös tontteja tulee myyntiin. Tässä vaiheessa ei ole ihan  täyttä varmuutta siitä, pääseekö kentälle koskaan greenfee pelaajat tai perustetaanko sinne golfseuraa.


Vaikka kenttä on jo jokusen vuoden ollut lähes valmiina niin bunkkerit ovat vielä vaiheessa. Kentän bunkkereista on noin puolet tehty.

Käytiin myös tulevan "kisakentän" portilla...
.. ottamassa ne pakolliset kuvat.